ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 12:00-21:00 --- ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-13:30 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104182561

Μαθαίνουμε μαζί από το 1999 και συνεχίζουμε...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ

Δείτε ένα πολύ χρήσιμο πείραμα για τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Παρατηρήστε την αλλαγή στη φορά του ρεύματος, τη μεταφορά της ενέργειας από τον πυκνωτή στο πηνίο και αντιστρόφως και η συνέχεια στο μάθημα...


Άκης Ζαχαρόπουλος

Φυσικός

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


α. Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε ένα αρχαίο κείμενο; Πατήστε ΕΔΩ και καλή επιτυχία!

β. Το συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γίνεται πιο προσιτό μέσα από παραδείγματα. ΕΔΩ θα μάθετε τους ονοματικούς ομοιόπτωτους προσδιορισμούς

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - Συναρτήσεις 1-1 και αντίστροφες-


Δείτε ΕΔΩ κάποιες λυμένες ασκήσεις με θέμα: ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 1-1 και αντίστροφες.

Απορίες και σχόλια είναι πάντοτε καλοδεχούμενα!

ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"


Θέλετε να εξασκηθείτε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών;

Δείτε ΕΔΩ πλούσια θεματογραφία, λεξικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας, ετυμολογία, θεωρία και ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής με on-line απαντήσεις, μέσα από την ιστοσελίδα η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα, στο παράθυρο Αρχαία Ελληνική

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γ΄ Λυκείου - Μαθηματικά Κατεύθυνσης - Ασκήσεις Μιγαδικών Αριθμών


Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε λυμένες ασκήσεις στους μιγαδικούς αριθμούς. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα
mail σας καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες... οι οποίες σε συνδυασμό με το μάθημα θα συμπληρώσουν την εικόνα που χρειάζεται να έχετε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΔΡΙΟΜΕΝΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑΞΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ...


Δείτε ΕΔΩ μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις δυνάμεις του 10 (τάξεις μεγέθους), που τόσο συχνά συναντάμε στη Φυσική και όχι μόνο!!!
Ευτυχώς ή δυστυχώς έχει και μουσική επένδυση......

ΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Τα μαθηματικά εκτός από τη σωστή καθοδήγηση χρειάζονται και μια συνεχή προσπάθεια επίλυσης ασκήσεων από τη μεριά σας. Για το σκοπό αυτό προσπαθούμε και μέσω του blog να σας δώσουμε τα ερεθίσματα τα οποία θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε ΕΔΩ λυμένες ασκήσεις στη σύνθεση συναρτήσεων.

Πατήστε ΕΔΩ για να λύσετε ένα διαγώνισμα στους μιγαδικούς και καλή σας επιτυχία. Για απορίες επικοινωνήστε και ηλεκτρονικά στο sizefksi@gmail.com


ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ


Οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές θα υποβάλλονται στις αρχές Οκτωβρίου (πιθανότατα 1-10) και όχι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη που ίσχυε έως πέρυσι.

Η αίτηση μετεγγραφής υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο φοιτητή ή σπουδαστή ηλεκτρονικά, μετά την εγγραφή του στο τμήμα προέλευσης, σε ειδικά ανεπτυγμένο για τις μετεγγραφές πληροφοριακό σύστημα, ενώ η αίτηση επέχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερομένου για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει. Μέχρι πέρυσι, οι αιτήσεις υποβάλλονταν στο τμήμα υποδοχής.

Εντός εφτά ημερών από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται για το αποτέλεσμα της αίτησής τους μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μάθαιναν για το αν έγινε δεκτή η αίτηση, έως και 40 ημέρες μετά από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Οι φοιτητές των οποίων οι αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, υποβάλλουν ακολούθως στο τμήμα υποδοχής τα πρωτότυπα όλων των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών για την απόδειξη των προϋποθέσεων μετεγγραφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ως ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου Αττικής νοούνται τα τεχνολογικά ιδρύματα Αθήνας, Πειραιά και Χαλκίδας

Σε περίπτωση που στα ομοειδή τμήματα που εδρεύουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις από τον αριθμό που πρέπει να δεχτεί το καθένα, σύμφωνα με τα ποσοστά που ορίζει ο νόμος, γίνεται κατανομή των φοιτητών με κριτήριο τον συνολικό αριθμό μορίων που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις